Smith & Wesson Freighter

Ord. pris: 
495 kr
Pris:
395 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
314
Du sparar: 
100 kr (20%)
Typ:
SW1122567
Slut i lager
Ny produkt!

Freighter
är en mellanstor kniv med stonewashbehandlat blad och handtag från den världsberömda vapentillverkaren Smith&Wesson. 
Kniven är perfekt för dig som kör lastbil eller jobbar med frakt (eng. freight) och behöver en ett pålitligt arbetsredskap eller som fritidskniv i vildmarken. 
Handtaget är tillverkat av metall och klätt med ett läckert Olive Drab-grönt superstarkt kompositmaterial (G-10) som ger ett bra grepp. På baksidan finns en stark clip så att du kan fästa kniven i bältet och på bladets ovansida finns ett tumgrepp som gör det lättare att öppna kniven. Snygg logga på handtaget och fina etsningar på blad och clip!

Fakta:
Knivtyp: Fällkniv
Material: Härdat rostfritt 8Cr13MoV
Färg: Stonewash blad/Olive Drab handtag
Handtag: Skruvat G-10/Stonewash
Tumgrepp
Hål för snara
Clip på baksidan
Linerlocklås
Bladlängd: 8,89 cm
Längd ihopfälld: 11,43 cm
Totallängd: 20,32 cm
Blad tjocklek: 3 mm
Vikt: 164 gram
FRI FRAKT

Mer fakta om 8Cr13MoV:
En variant av CR13-stål med bra hårdhet och god styrka. Kromhalt 13-14,5%. Kolhalt 0,7-0,8%. HRC 57,6.​

Mer fakta om G-10:
Ett extremt hållbart lättviktsmaterial gjort av flera lager glasfiber som härdats med harts under högt tryck. Okänslig för vatten, fukt och stora temperaturväxlingar. Kallas även för Micarta eller Garolite och tål temperaturer upp till 180°C. Materialet används bland annat som packningar i motorer, i kretskort, i dykutrustning och inom rymdindustrin.

Mer fakta om Knivlagen:
Lagen (1988:254) om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, i dagligt tal knivlagen, är en lag i Sverige från 1988 som förbjuder innehav av knivar och andra föremål som "är ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa" på allmänna platser. Sådana vapen, till exempel knogjärn, får ej heller överlåtas till personer under 21 år eller saluhållas. Lagen gäller inte där vapenlagen är tillämplig. "Springstiletter" eller "springknivar" får enligt lagen inte innehavas av personer under 21 år. Brott mot lagens regler ger böter eller fängelse i högst sex månader. Vid grovt brott döms till ett års fängelse.

We ship worldwide