Smith & Wesson First Response SWFRS

Ord. pris: 
495 kr
Pris:
395 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
312
Du sparar: 
100 kr (20%)
Slut i lager
First Response SWFRS är rejäl fickkniv med många användningsområden.
Använd den till jakt och fiske, på hantverkarjobbet eller som en säkerhetsutrustning som den ju faktiskt är tänkt som.
På handtagets ände finns en kraftig spets för att kunna spräcka en bilruta om dörren inte går att öppna efter t.ex. en krock. På de flesta bilrutor finns tillverkarens logotyp och den är placerat på rutans svagaste punkt. Sikta på den!
I handtagets bakre del finns ett inbyggt blad som är perfekt att skära av ett bilbälte med i en nödsituation. Det inbyggda bladet kan också användas till att skära av rep eller nylonband som man t.ex. hittar runt paket.
Ca. 40% av eggen är tandad för att kunna användas som såg. En mångsidig kniv med andra ord! 
Handtaget är tillverkat av metall och klätt med ett superstarkt kompositmaterial (G-10) som ger ett bra grepp. På baksidan finns en stark clip så att du kan fästa kniven i bältet.
På bladets ovansida finns ett tumgrepp som gör det lättare att öppna kniven.
Använd denna kniv till goda syften! 

Fakta:
Knivtyp: Fällkniv
Material: Härdat rostfritt 7Cr17MoV
Färg: Obehandlat blad och delvis svart handtag
Handtag: Skruvat G-10
Combo-egg (spets slipad upptill och nedtill)
Sågtandat blad
Tumgrepp
Glaskross-spets
Clip på baksidan
Linerlocklås
Bladlängd: 8,4 cm
Längd ihopfälld: 11,9 cm
Totallängd: 20,3 cm
Blad tjocklek: 3 mm
Vikt: 164 gram
FRI FRAKT

Mer fakta om 7Cr17MoV stål:
7Cr17MoV är ett modifierat 440A-stål. Materialet har god styrka, bra korrosionsbeständighet och god varighet i knivskärpan. Kromhalt 16-18%. Kolhalt 0,6-0,75%. 

Mer fakta om G-10:
Ett extremt hållbart lättviktsmaterial gjort av flera lager glasfiber som härdats med harts under högt tryck. Okänslig för vatten, fukt och stora temperaturväxlingar. Kallas även för Micarta eller Garolite och tål temperaturer upp till 180°C. Materialet används bland annat som packningar i motorer, i kretskort, i dykutrustning och inom rymdindustrin.

Mer fakta om Knivlagen:
Lagen (1988:254) om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, i dagligt tal knivlagen, är en lag i Sverige från 1988 som förbjuder innehav av knivar och andra föremål som "är ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa" på allmänna platser. Sådana vapen, till exempel knogjärn, får ej heller överlåtas till personer under 21 år eller saluhållas. Lagen gäller inte där vapenlagen är tillämplig. "Springstiletter" eller "springknivar" får enligt lagen inte innehavas av personer under 21 år. Brott mot lagens regler ger böter eller fängelse i högst sex månader. Vid grovt brott döms till ett års fängelse.

We ship worldwide