Smith & Wesson Special Tactical CKTACBS

Ord. pris: 
395 kr
Pris:
295 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
319
Du sparar: 
100 kr (25%)
Typ:
CKTACBS
Slut i lager
Denna Special Tactical CKTACBS är en fickkniv från den världsberömda vapentillverkaren Smith & Wesson och är ett praktiskt verktyg för en rad tillfällen t.ex. för fiske, jakt eller om du jobbar på ett lager och behöver skära upp kartonger och tjocka nylonband. Ca. 40% av eggen är tandad för att kunna användas som såg. Väldigt praktiskt! Handtaget är tillverkat av metall och klätt med ett räfflat kompositmaterial som ger ett bra grepp. Snygg S&W-logga på handtaget! På baksidan finns en stark clip så att du kan fästa kniven i bältet. Imponerande kvalité för detta pris!
Denna modell finns även med ofärgat/ej sågtandat blad.

Fakta:
Knivtyp: Fällkniv
Material: Härdat rostfritt 7Cr17MoV
Färg: Svart blad och svart handtag
Handtag: Zytel
Tantoblad
Sågtandat blad
Tumgrepp
Hål för snara
Linerlock lås
Clip på baksidan
Bladlängd: 8,89 cm
Längd ihopfälld: 12,03 cm
Totallängd: 20,32 cm
Blad tjocklek: 3 mm
Vikt: 97 gram  
FRI FRAKT               

Mer fakta om 7Cr17MoV stål:
7Cr17MoV är ett modifierat 440A-stål. Materialet har god styrka, bra korrosionsbeständighet och god varighet i knivskärpan. Kromhalt 16-18%. Kolhalt 0,6-0,75%. 

Mer fakta om Tantoblad:
Tanto som på japanska betyder "kort svärd" är en av svärdstyperna tillsammans med Wakizashi och Katana som utvecklades under Heiandynastin i Japan kring år 1000 och användes bl.a. av samurajer. Tanto är en kniv på runt 15-30cm och dess raka blad och karaktäistiska kantiga spets kom från och med 1980-talet att bli väldigt populär bland taktiska knivar.

Mer fakta om Zytel:
Ett väldigt lätt och starkt, glasfiberförstärkt nylonmaterial som tål stora påfrestningar i form av slag och utnötning. Vatten och fuktresistent och tål stora temperaturväxlingar och kemikalier som motor- och transmissionsolja samt metanol. Används bland annat i hagelpatroner och inom bilindustrin t.ex. i oljekanalerna i vissa VW modellers transmission. Används även som ram i många handeldvapen t.ex. Smith & Wesson M&P. Den olympiske guldmedaljören i sprint, Michael Johnson, tog världsrekord på 200M i Atlanta 1996 med skor gjorda av Zytel!          

Mer fakta om Knivlagen:
Lagen (1988:254) om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, i dagligt tal knivlagen, är en lag i Sverige från 1988 som förbjuder innehav av knivar och andra föremål som "är ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa" på allmänna platser. Sådana vapen, till exempel knogjärn, får ej heller överlåtas till personer under 21 år eller saluhållas. Lagen gäller inte där vapenlagen är tillämplig. "Springstiletter" eller "springknivar" får enligt lagen inte innehavas av personer under 21 år. Brott mot lagens regler ger böter eller fängelse i högst sex månader. Vid grovt brott döms till ett års fängelse.

We ship worldwide