Orient Ray II Blue FAA02005D9

Ord. pris: 
2 700 kr
Pris:
1 995 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
804
Du sparar: 
705 kr (26%)
Typ:
Ray II FAA02005D9
Slut i lager
Ray II är en variant på den otroligt populära Mako. Urverket är detsamma men på utsidan har man ändrat designen till ett mer klassisk dykarklocksutseende.   

Mako som betyder "Haj" på japanska kom 2004 och är den mest populära klockan med mekaniskt urverk hos Orient. Med en otroligt stor mängd klockor i klassiskt dykarutseende från olika klocktillverkare ute på marknaden kan sägas att Mako från Orient utan tvekan är en av den mest prisvärda klockan med mekaniskt urverk. På klockforum och bloggar världen runt hyllas Mako av entusiaster för sin klassiska design, höga kvalité och förbluffande låga pris i jämförelse med vad konkurrenterna har att erbjuda och är en utmärkt klocka att börja en samling på. Det som främst uppskattas av användarna förutom den höga finishen, 200M i vattenresistens och dag/datum funktionen är det mekaniska urverket F6922 med 22 juveler och svepande sekundvisare.
 
Nu har Ray II kommit!
Ray (och Mako) har förfinats ytterligare med F6922-urverket som nu går att dra upp för hand och, som innan, även laddas genom rörelse istället för det tidigare 46943-urverket som bara hämtar energi från rörelser. Nytt är också ringen som nu har fler hack (120) för bättre precision. 46943 var och är en legend i klockvärlden. Detta urverk har funnits sedan 1971 och är det urverket som har producerats längst hos Orient och i över 100 miljoner exemplar!
 
Berup.com har egen import och kan därför erbjuda denna Ray II till detta oslagbara pris. Lägsta pris i Sverige enligt Prisjakt.se för denna modell är ca. 2700:-!

Video: https://www.youtube.com/watch?v=MblVrmc-Kas

Fakta:
Modell: Orient Ray II Blue FAA02005D9
Analog klocka
Svepande sekundvisare
Urverk: Orient Caliber F6922 Automatic
Typ: 22 juveler
Frekvens: 21 600 svängningar/h
Manuell uppdragning
Gångreserv: ca. 40 timmar
Skruvkrona för tidsinställning (kl.3)
Boett: Borstat/polerat rostfritt stål med baksida i polerat rostfritt stål
Vridbar ring, vänstervrid med "klick"
Urtavla: Blå
Ring: Blå
Mineralglas
Självlysande tim- och minutvisare
Självlysande 6, 9 och 12 samt 8 streck och 1 punkt 
Positionsspänne med lås
Armband med solida länkar i borstat/polerat rostfritt stål (polerade på sidorna)
Infästningsbredd på armband: 22mm
Bredd och längd på armband: 20 mm bred och 25 cm lång
Vattenresistens: 20ATM/200M  
Noggrannhet: +25 till -15 sek/dag
Storlek boett: 46 mm x 45 mm (Längd, Bredd)
Storlek i diameter utan krona: 41,5 mm Ø
Höjd boett: 13 mm
Vikt: 170 gram
FRI FRAKT
 
Funktioner:
Datumfönster
Dagfönster
1 års garanti
Original Orient garantihäfte medföljer
Levereras i originalförpackning (bild)

Mer fakta om Orient:
Orient grundades av Shogoro Yoshida och startade sin tillverkning av armbandsur i Tokyo 1950. Företaget som har sina rötter redan 1901 började tillverka klockor 1934 under ett annat namn (Toyo Tokei) men tvingades stänga 1949 på grund av den dåliga ekonomin i efterkrigstidens Japan. När företaget startade på nytt den 13 juli 1950 var det under namnet Tama Keiki men namnet byttes ut till Orient Watch Company ett år senare.
Under många år var Orient den tredje största klocktillverkaren i Japan efter Seiko och Citizen. När Seiko startade en revolution med den nya kvartsteknologin 1969 kom Casio starkt och gick om Orient mycket tack vare en kraftig marknadsföring i USA. Orient har haft en konservativ designfilosofi och annorlunda marknadsföringsstrategi och har koncentrerat sig mest på den Japanska marknaden under lång tid. Orient är det enda företaget av de största Japanska klocktillverkarna som har fokuserat endast på klockor med mekaniska urverk sedan starten. Idag har Orient fabriker i Japan, Singapore och Brasilien och ägs sedan 1985 till 52% av Seiko. 2006 blev Orient den största tillverkaren i Japan av mekaniska urverk och deras produktion är större än Seiko och Citizen tillsammans. Med stor volym i produktionen av mekaniska urverk och minimal marknadsföring erbjuder Orient prisvärda produkter i hög kvalité och de anses vara en de bästa tillverkarna i branschen. Deras klassiska klockor, däribland Mako, har hyllats av klockentusiaster världen över på grund av sin höga kvalité och låga pris i jämförelse med konkurrenterna. Till skillnad från andra klocktillverkare har Orient endast sina egna urverk i produkterna och säljer inte lösa urverk till andra tillverkare. Orient erbjuder nu en stor mängd klockor med både mekaniska urverk och kvartsdrivna i de flesta prissegment.
 
Alla klockorna hos Berup.com är givetvis original Orient med 1 års garanti och levereras i sina originalkartonger. 

We ship worldwide