Smith & Wesson Border Guard II

Ord. pris: 
595 kr
Pris:
495 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
318
Du sparar: 
100 kr (17%)
Typ:
SWBG6TS
Antal:
Finns i lager
Ny leverans!

Border Guard II är en stor (26 cm lång!) taktisk fällkniv som går att använda i de flesta militära och polisiära sammanhang men även som en allmän säkerhetsutrustning.
På handtagets ände finns en kraftig spets för att kunna spräcka en bilruta om dörren inte går att öppna efter t.ex. en krock. På de flesta bilrutor finns tillverkarens logotyp och den är placerat på rutans svagaste punkt. Sikta på den!
I handtagets bakre del finns ett inbyggt blad som är perfekt att skära av ett bilbälte med i en nödsituation. Det inbyggda bladet kan också användas till att skära av rep eller nylonband som man t.ex. hittar runt paket.
Ca. 40% av eggen är tandad för att kunna användas som såg. En mångsidig kniv med andra ord! 
Handtaget är tillverkat av ett superstarkt kompositmaterial (G-10) som ger ett bra grepp. På baksidan finns en stark clip så att du kan fästa kniven i bältet och på bladets ovansida finns ett tumgrepp som gör det lättare att öppna kniven.
 
Fakta:
Knivtyp: Fällkniv
Material: Härdat rostfritt 7Cr17MoV
Färg: Svart blad och svart handtag
Handtag: G10
Tantoblad
Sågtandat blad
Hål för snara
Glaskross-spets
Tumgrepp
Clip på baksidan
Linerlocklås
Bladlängd: 10,79 cm
Längd ihopfälld: 14,93 cm
Totallängd: 25,72 cm
Blad tjocklek: 4 mm
Vikt: 263 gram  
FRI FRAKT               

Mer fakta om 7Cr17MoV stål:
7Cr17MoV är ett modifierat 440A-stål. Materialet har god styrka, bra korrosionsbeständighet och god varighet i knivskärpan. Kromhalt 16-18%. Kolhalt 0,6-0,75%. 

Mer fakta om G-10:
Ett extremt hållbart lättviktsmaterial gjort av flera lager glasfiber som härdats med harts under högt tryck. Okänslig för vatten, fukt och stora temperaturväxlingar. Kallas även för Micarta eller Garolite och tål temperaturer upp till 180°C. Materialet används bland annat som packningar i motorer, i kretskort, i dykutrustning och inom rymdindustrin.

Mer fakta om Tantoblad:
Tanto som på japanska betyder "kort svärd" är en av svärdstyperna tillsammans med Wakizashi och Katana som utvecklades under Heiandynastin i Japan kring år 1000 och användes bl.a. av samurajer. Tanto är en kniv på runt 15-30cm och dess raka blad och karaktäristiska kantiga spets kom från och med 1980-talet att bli väldigt populär bland taktiska knivar.

Mer fakta om Knivlagen:
Lagen (1988:254) om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, i dagligt tal knivlagen, är en lag i Sverige från 1988 som förbjuder innehav av knivar och andra föremål som "är ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa" på allmänna platser. Sådana vapen, till exempel knogjärn, får ej heller överlåtas till personer under 21 år eller saluhållas. Lagen gäller inte där vapenlagen är tillämplig. "Springstiletter" eller "springknivar" får enligt lagen inte innehavas av personer under 21 år. Brott mot lagens regler ger böter eller fängelse i högst sex månader. Vid grovt brott döms till ett års fängelse.

We ship worldwide