Smith & Wesson Bullseye Extreme Ops

Ord. pris: 
325 kr
Pris:
295 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
320
Du sparar: 
30 kr (9%)
Typ:
SWCK5TBS
Slut i lager
Bullseye Extreme Ops är en snygg och mångsidig kniv för alla tillfällen t.ex. för fiske, jakt eller om du jobbar på ett lager och behöver skära upp kartonger och tjocka nylonband. Ca. 40% av eggen är tandad för att kunna användas som såg. Med tumgreppet får du lätt upp bladet och på baksidan finns en stark clip så att du kan fästa kniven i bältet. Imponerande kvalité för detta pris!

Fakta:
Knivtyp: Fällkniv
Material: Härdat rostfritt teflonbehandlat 440C stål
Färg: Svart blad och svart handtag
Handtag: Aluminium
Tantoblad
Sågtandat blad
Tumgrepp
Hål för snara
Linerlocklås
Bladlängd: 8,2 cm
Längd ihopfälld: 10,6 cm
Totallängd: 18,8 cm
Blad tjocklek: 3 mm
Vikt: 83 gram
FRI FRAKT

Mer fakta om 440C stål:
En av de hårdaste typerna av rostfritt stål på marknaden. Väldigt god varighet i knivskärpa. Kromhalt 16-18%. Kolhalt 0,95-1,20%. 
 
Mer fakta om Tantoblad:
Tanto som är japanska för "kort svärd" är en av svärdstyperna tillsammans med Wakizashi och Katana som utvecklades under Heiandynastin i Japan kring år 1000 och användes bl.a. av samurajer. Tanto är en kniv på runt 15-30cm och dess raka blad och karaktäristiska kantiga spets kom under 1980-talet att bli väldigt populär bland taktiska knivar.

Mer fakta om Knivlagen:
Lagen (1988:254) om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, i dagligt tal knivlagen, är en lag i Sverige från 1988 som förbjuder innehav av knivar och andra föremål som "är ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa" på allmänna platser. Sådana vapen, till exempel knogjärn, får ej heller överlåtas till personer under 21 år eller saluhållas. Lagen gäller inte där vapenlagen är tillämplig. "Springstiletter" eller "springknivar" får enligt lagen inte innehavas av personer under 21 år. Brott mot lagens regler ger böter eller fängelse i högst sex månader. Vid grovt brott döms till ett års fängelse.

We ship worldwide