Smith & Wesson First Response SW911B

Ord. pris: 
1 095 kr
Pris:
995 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
311
Du sparar: 
100 kr (9%)
Slut i lager
First Response SW911B är en mångsidig och snygg kniv med många tekniska finesser och ett väldigt modernt utseende. Huvudsakliga syfte är att användas som räddnings/nödfallskniv. Denna kniv har ett blad som skjuts ut med hjälp av en inbyggd fjäder och har ett säkerhetslås. På handtagets ände finns en fjäderassisterad spets för att kunna spräcka en bilruta om dörren inte går att öppna efter t.ex. en krock. Med den kraftiga sågen är det lätt att skära av t.ex. ett bilbälte. På baksidan finns en rejäl clip så att man kan fästa kniven i bältet. Tekniskt sett är detta en stilett och får därför inte säljas till eller innehavas av personer under 21 år.

Fakta:
Knivtyp: Fällkniv, fjäderassisterad
Material: Rostfritt teflonbehandlat 4034 stål
Färg: Svart blad och svart handtag
Handtag: Dupont Zytel nylon
Tantoblad
Tumgrepp
Glaskross-spets, fjäderassisterad
Clip på baksidan
Bladlängd: 8,6 cm
Längd ihopfälld: 12,4 cm
Total längd: 21 cm
Blad tjocklek: 2 mm
Vikt: 148 gram 
FRI FRAKT

Mer fakta om 4034 stål:
Väldigt god korrossionstålighet. Kromhalt 13%. Kolhalt 0,47%.
 
Mer fakta om Tantoblad:
Tanto som är japanska för "kort svärd" är en av svärdstyperna tillsammans med Wakizashi och Katana som utvecklades under Heiandynastin i Japan kring år 1000 och användes bl.a. av samurajer. Tanto är en kniv på runt 15-30cm och dess raka blad och karaktäristiska kantiga spets kom från och med 1980-talet att bli väldigt populär bland taktiska knivar.
                                        
Mer fakta om Dupont Zytel:
Ett väldigt lätt och starkt, glasfiberförstärkt nylonmaterial som tål stora påfrestningar i form av slag och utnötning. Vatten och fuktresistent och tål stora temperaturväxlingar och kemikalier som motor- och transmissionsolja samt metanol. Används bland annat i hagelpatroner och inom bilindustrin t.ex. i oljekanalerna i vissa VW modellers transmission. Används även som ram i många handeldvapen t.ex. Smith & Wesson M&P.
Den olympiske guldmedaljören i sprint, Michael Johnson, tog världsrekord på 200M i Atlanta 1996 med skor gjorda av Zytel!                      
 
Mer fakta om Knivlagen:
Lagen (1988:254) om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, i dagligt tal knivlagen, är en lag i Sverige från 1988 som förbjuder innehav av knivar och andra föremål som "är ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa" på allmänna platser. Sådana vapen, till exempel knogjärn, får ej heller överlåtas till personer under 21 år eller saluhållas. Lagen gäller inte där vapenlagen är tillämplig. "Springstiletter" eller "springknivar" får enligt lagen inte innehavas av personer under 21 år. Brott mot lagens regler ger böter eller fängelse i högst sex månader. Vid grovt brott döms till ett års fängelse.

We ship worldwide