Smith & Wesson Freelancer

Ord. pris: 
595 kr
Pris:
495 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
317
Du sparar: 
100 kr (17%)
Typ:
SW1122570
Slut i lager
Ny produkt!

Freelancer är en friluftskniv med smidig button lock från den världsberömda vapentillverkaren Smith&Weson. I stället för den vanliga tumgreppsöppningen har Freelancer en knapp på handtaget som man trycker på för att frigöra bladet. Efter en snärt med handleden är kniven redo för nya uppdrag. Knappen låser/låser upp bladet.
Det tvåfärgade handtaget är tillverkat av ett superstarkt kompositmaterial (G-10) som ger ett bra grepp. På baksidan finns en stark clip så att du kan fästa kniven i bälet.
Freelancer är ett bra exempel på en EDC-kniv (Every Day Carry).
 
Fakta:
Knivtyp: Fällkniv
Material: Härdat rostfritt 8Cr13MoV
Färg: Svart blad och svart/brunt handtag
Handtag: G10
Hål för snara
Buttonlocklås
Clip på baksidan
Bladlängd: 8,9 cm
Längd ihopfälld: 11,4 cm
Totallängd: 20,3 cm
Blad tjocklek: 2,9 mm
Vikt: 109 gram  
FRI FRAKT               

Mer fakta om 8Cr13MoV:
En variant av CR13-stål med bra hårdhet och god styrka. Kromhalt 13-14,5%. Kolhalt 0,7-0,8%. HRC 57,6.

Mer fakta om G-10:
Ett extremt hållbart lättviktsmaterial gjort av flera lager glasfiber som härdats med harts under högt tryck. Okänslig för vatten, fukt och stora temperaturväxlingar. Kallas även för Micarta eller Garolite och tål temperaturer upp till 180°C. Materialet används bland annat som packningar i motorer, i kretskort, i dykutrustning och inom rymdindustrin.

Mer fakta om Knivlagen:
Lagen (1988:254) om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, i dagligt tal knivlagen, är en lag i Sverige från 1988 som förbjuder innehav av knivar och andra föremål som "är ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa" på allmänna platser. Sådana vapen, till exempel knogjärn, får ej heller överlåtas till personer under 21 år eller saluhållas. Lagen gäller inte där vapenlagen är tillämplig. "Springstiletter" eller "springknivar" får enligt lagen inte innehavas av personer under 21 år. Brott mot lagens regler ger böter eller fängelse i högst sex månader. Vid grovt brott döms till ett års fängelse.

We ship worldwide