Smith & Wesson Homeland Security

Pris:
995 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
321
Typ:
SW-CKSURC
Antal:
Finns i lager
Homeland Security är en seriös pjäs i väldigt hög kvalité som inte går av för hackor. Huvudsakligen tänkt för "Urban combat" dvs. strid i stadsmiljö. Är väl egentligen "overkill" i de flesta civila sammanhang men kommer garanterat att göra grabbarna i älglaget imponerade. Denna kniv är tillverkad av Taylor Brands LLC och just denna modell är designad av deras grundare Morgan A. Taylor. Knivbladet och handtaget är gjord i ett enda stycke (s.k. full tånge) och längst bak sticker en bit metall som är tillplattad ut från handtaget och kan användas som hammare. (En så kallade "skull crusher"). Homeland Security levereras med nedre eggen slipad och är rakblandsvass. På ovansidan av kniven finns en imponerande sågbladstandning som inte levereras slipad. Slidan till kniven är tillverkad i riktigt slitstark nylon. På framsidan finns en kraftig ficka i nylon med kardborrestängning och innehåller en slipsten så att du alltid kan kniven vass. Denna kniv behåller dock sin skärpa väldigt länge. Observera att vissa bilder visar en gammal modell av slida. Den som medföljer har snöre istället för D-ring.

Fakta:
Knivtyp: Fast blad
Material: Härdat rostfritt titanbehandlat 440C stål
Färg: Camoblad och svart handtag
Handtag: Skruvat G-10
Tantoblad
Hål för snara
Bladlängd: 205 mm
Blad tjocklek: 5 mm
Total längd: 349 mm
Vikt: 473 gram
FRI FRAKT
 
Mer fakta om 440C stål:
En av de hårdaste typerna av rostfritt stål på marknaden. Väldigt god varighet i knivskärpa. Kromhalt 16-18%. Kolhalt 0,95-1,20%.
 
Mer fakta om Tantoblad:
Tanto som är japanska för "kort svärd" är en av svärdstyperna tillsammans med Wakizashi och Katana som utvecklades under Heiandynastin i Japan kring år 1000 och användes bl.a. av samurajer. Tanto är en kniv på runt 15-30cm och dess raka blad och karaktäristiska kantiga spets kom från och med 1980-talet att bli väldigt populär bland taktiska knivar.
 
Mer fakta om G-10:
Ett extremt hållbart lättviktsmaterial gjort av flera lager glasfiber som härdats med harts under högt tryck. Okänslig för vatten, fukt och stora temperaturväxlingar. Kallas även för Micarta eller Garolite och tål temperaturer upp till 180°C.Materialet används bland annat som packningar i motorer, i kretskort, i dykutrustning och inom rymdindustrin.
 
Mer fakta om Knivlagen:
Lagen (1988:254) om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, i dagligt tal knivlagen, är en lag i Sverige från 1988 som förbjuder innehav av knivar och andra föremål som "är ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa" på allmänna platser. Sådana vapen, till exempel knogjärn, får ej heller överlåtas till personer under 21 år eller saluhållas. Lagen gäller inte där vapenlagen är tillämplig. "Springstiletter" eller "springknivar" får enligt lagen inte innehavas av personer under 21 år. Brott mot lagens regler ger böter eller fängelse i högst sex månader. Vid grovt brott döms till ett års fängelse.

We ship worldwide