Smith & Wesson M&P Special Ops

Ord. pris: 
595 kr
Pris:
495 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
330
Du sparar: 
100 kr (17%)
Typ:
SW1147103
Slut i lager
Ny produkt!
 
M&P Special Ops är en rejäl taktisk kniv med assisterad öppning från Smith&Wessons Military&Police-serien där fokus ligger på försvar och strid. Kniven går att fälla upp med tumgreppet eller med hjälp av spaken på ovandelen av handtaget.   
På bladets ovansida finns även ett tumgrepp om du vill öppna kniven på det vanliga sättet och på baksidan finns en stark clip så att du kan fästa kniven i bältet.
Tantobladet har ett aggresivt utseende och ca. 40% av eggen är tandad för att kunna användas som såg vilket gör kniven mångsidig. Bladet har en assisterad öppning vilket, tekniskt sett, gör att detta en stilett och får därför inte säljas till eller innehavas av personer under 21 år.
Handtaget är tillverkat av ett superstarkt kompositmaterial (G-10) som även är fräst och ger ett bra grepp.
 
Fakta:
Knivtyp: Assisterad fällkniv
Material: Härdat rostfritt 90Cr18MoV
Ytbehandling: Titanium carbo-nitride (TiNi)
Färg: Grått TiNi-blad och svart handtag
Handtag: G10
Tantoblad
Sågtandat blad
Hål för snara
Tumgrepp
Clip på baksidan
Linerlocklås
Bladlängd: 10,2 cm
Längd ihopfälld: 13,3 cm
Totallängd: 23,5 cm
Blad tjocklek: 2,9 mm
Vikt: 167 gram  
FRI FRAKT               

Video:
https://aob.widen.net/content/xlyf4totsn/web/Extreme_Ops_Folder_1136216.gif?animate=true&u=nccams%22%3E

Mer fakta om 90Cr18MoV stål:
90Cr18MoV är ett martensitiskt rostfritt stål med hög kolhalt. Materialet har god styrka, bra korrosionsbeständighet och god varighet i knivskärpan. Kromhalt 18%. Kolhalt 0,95%. 58-60 HRC.

Mer fakta om G-10:
Ett extremt hållbart lättviktsmaterial gjort av flera lager glasfiber som härdats med harts under högt tryck. Okänslig för vatten, fukt och stora temperaturväxlingar. Kallas även för Micarta eller Garolite och tål temperaturer upp till 180°C. Materialet används bland annat som packningar i motorer, i kretskort, i dykutrustning och inom rymdindustrin.

Mer fakta om Tantoblad:
Tanto som på japanska betyder "kort svärd" är en av svärdstyperna tillsammans med Wakizashi och Katana som utvecklades under Heiandynastin i Japan kring år 1000 och användes bl.a. av samurajer. Tanto är en kniv på runt 15-30cm och dess raka blad och karaktäristiska kantiga spets kom från och med 1980-talet att bli väldigt populär bland taktiska knivar.

Mer fakta om Knivlagen:
Lagen (1988:254) om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, i dagligt tal knivlagen, är en lag i Sverige från 1988 som förbjuder innehav av knivar och andra föremål som "är ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa" på allmänna platser. Sådana vapen, till exempel knogjärn, får ej heller överlåtas till personer under 21 år eller saluhållas. Lagen gäller inte där vapenlagen är tillämplig. "Springstiletter" eller "springknivar" får enligt lagen inte innehavas av personer under 21 år. Brott mot lagens regler ger böter eller fängelse i högst sex månader. Vid grovt brott döms till ett års fängelse.

We ship worldwide