UZI Professional Series Handcuffs

Ord. pris: 
700 kr
Pris:
495 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
224
Du sparar: 
205 kr (29%)
Slut i lager
UZI är ett av världens mest kända tillverkare av automatvapen. Olika modeller av UZI har tillverkats sedan 50-talet i över 10 miljoner exemplar, exporterats till över 90 länder och används fortfarande världen över både militärt och polisiärt. UZI tillverkar även en mängd av taktiska tillbehör som batonger, kravallutrustning, personliga tillbehör m.m.
Dessa handklovar tillhör UZI's bästa serie, Professional Series, som är extra starka och specifikt tillverkade för Polis, militär och vaktstyrkor. Handklovarna möter NIJ standards och specifikationer (Amerikanska National Institute of Justice). Modellen är Double Lock vilket innebär att man kan låsa fast kloven i ett önskat läge eller välja Single Lock vilket innebär att kloven dras åt ju mer man trycker. Notera den snygga UZI-loggan på båda kolvarna. 2st. standarnycklar ingår (de flesta handklovar har samma nyckel oavsett tillverkare). Observera att detta inte är en leksak! Huvudsaklig användning av dessa handklovar är för professionellt bruk. Innehav är laglig men ofrivillig användning faller under knivlagen. (Läs mer om knivlagen nertill). Detta är en officiell licensprodukt från UZI. För att få exportera handklovar från USA krävs en licens från Amerikanska handelsdepartementet vilket Berup.com har och vi har sålt massvis av denna modell, bland annat till olika vaktbolag.
 
Rekommenderat pris i handeln för denna modell är ca. 700:-.

Fakta:
Silverpläterad nickel
Vikt: 290 gram
Nycklar: 2st.
Tjocklek: 4mm
Serienummer på ena handkloven
1 års garanti
FRI FRAKT

Mer fakta om Knivlagen:
Lagen (1988:254) om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, i dagligt tal knivlagen, är en lag i Sverige från 1988 som förbjuder innehav av knivar och andra föremål som "är ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa" på allmänna platser. Sådana vapen, till exempel knogjärn, får ej heller överlåtas till personer under 21 år eller saluhållas. Lagen gäller inte där vapenlagen är tillämplig. "Springstiletter" eller "springknivar" får enligt lagen inte innehavas av personer under 21 år. Brott mot lagens regler ger böter eller fängelse i högst sex månader. Vid grovt brott döms till ett års fängelse. 

Mer fakta om UZI:
Kulsprutepistolen Uzi utvecklades efter Arab-Israeliska kriget 1948 av en kapten i den Israeliska armén vid namn Uziel Gal (1924-2002). Trots nekande protester från Uziel fick vapnet till slut hans namn. Vapnet vann 1950 en nationell designtävling för sin enkelhet och för sin låga tillverkningskostnad och efter några modifikationer fick den sitt stora genombrott under Sinaikonflikten 1956. Vapnet blev snabbt populärt inte bara för sitt kompakta format och höga eldhastighet utan även för dess förvånandsvärt goda träffsäkerhet vilket är ovanligt för denna typ av vapen. Vapnet har under årens lopp utvecklats och det finns nu tre huvudvarianter: Uzi, Mini Uzi och Micro Uzi som inte är mycket större än ett konventionellt handeldvapen typ M1911. Tillverkning har förutom i
Israel skett på licens i flera länder som t.ex. Belgien, dåvarande Rhodesia (kallas då Rhuzi!), Sydafrika och Tyskland. UZI har tillverkats i över 10 miljoner exemplar, exporterats till över 90 länder, och används fortfarande världen över både militärt och polisiärt men har i Israel fasats ut sedan 2003 till förmån för modernare varianter såsom MP5. Vapnet är väldigt populärt i den undre världen och speciellt i de olika kokainkartellerna i Sydamerika. Även för en nybörjare ger en Micro Uzi ett dödligt övertag och god träffsäkerhet upp till 30 meter med sina 600 skott i minuten. På två sekunder lämnar alla 20 skotten en Micro Uzi och alltid är det något eller några som träffar. En erfaren skytt kan på samma tid i jämförelse få iväg 4-5 skott med ett konventionellt vapen typ M1911. I filmvärlden har vapnet gjort ett riktigt segertåg genom otaliga filmer t.ex. med Arnold Schwarzenegger (Commando, Terminator), Chuck Norris (Delta Force) och Milla Jovovich (Resident Evil) och flera TV-serier som Miami Vice med Don Johnson för att nämna några.

We ship worldwide