UZI Tactical Defender Space Pen

Ord. pris: 
450 kr
Pris:
375 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
210
Du sparar: 
75 kr (17%)
Slut i lager
UZI Defender Space Pen är förutom en imponerande och välgjord penna i flygplansaluminium ett självförsvarsvapen som kan komma till användning för att avvärja en attack när man minst anar. Defender Space Pen har en räfflad yta som gör den greppvänlig och kan användas som tillhygge för att tillfoga en angripare hugg- och stickskador. Pennan väger hela 45 gram vilket är ungefär 4 gånger tyngre än en vanlig bläckpenna men ändå lätt att skriva med. Konstruktionen är extremt stark och går inte sönder hur mycket stryk den än får. På toppen av pennan finns en vass spets som man kan spräcka en bilruta med om dörren inte går att öppna t.ex. efter en krock.
På Berup.com levereras denna penna med förutom en vanlig bläckpatron även med en Fisher Space Pen patron som gör det möjligt att skriva med pennan upp-och-ner och under vatten m.m. Bläcket i patronen räcker ca. 3 gånger längre än i en vanlig bläckpatron och den kan dessutom lagras i ca. 100 år! Bläckhuvudet går att fälla in genom att vrida på pennans nedre del. När bläckpatronen är slut går den att ersätta med en vanlig Parker eller Fisher Space Pen.

Fakta:
Material: Aluminium
Färg: Svart
Bläckpatron: Fisher Space Pen
Metallclip
Svart bläck
Bläcket räcker till: ca. 48,15km
Längd: 153 mm
Bredd: 15 mm
Vikt: 45 gram
1 års garanti
FRI FRAKT

Video: https://www.youtube.com/watch?v=2AY60QvwgFA


Mer info om Space Pen:
Space Pen har en bläckpatron som innehåller komprimerat kväve som pressar bläcket mot underlaget med 240 KPa vilket gör att det går att skriva med den upp och ner, under vatten, på blöta och feta underlag och i rymdskepp som ju saknar gravitation. Det går även att använda pennan i extrema miljöer då den fungerar mellan -35°C till+121°C och upp till 3810 meter över havet. Teknologin uppfanns av Paul C. Fisher 1965 och inte av NASA som är en vanlig missuppfattning. Inte heller historien om att NASA la ner miljoner dollar på forskning och sedan ville sälja systemet till den ryska rymdindustri som tackade
nej med motiveringen att de använde blyerts istället är sann.  Faktum är att både astronauterna i USA och kosmonauterna i Sovjetunionen använde blyerts i början men det visade sig vara riskfyllt då en bruten blyertsspets som far omkring inne i farkosten kunde åstadkomma problem. NASA beställde 100 pennor 1969 och resten är som man säger historia. Andra användare är US Air Force, US Navy Seals, US Armed Forces, och FBI.

We ship worldwide